Пресконференції

"Укргазвидобування" втрачає до 0,2 млн куб. м газу на добу через пошкодження газопроводів на Донбасі

Київ. 8 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - ПАТ "Укргазвидобування" недоотримує до 200 тис. куб. м газу щодоби через пошкодження газопроводів, через які підключені промисли компанії на Донбасі, повідомив голова "Укргазвидобування" Сергій Костюк на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Деякі наші промисли перебувають у зоні бойових дій, і є непоодинокі випадки, коли снаряди потрапляли в трубопроводи, їх доводилося відключати. Ми констатуємо, що на сьогоднішній день через це ми втрачаємо на добу до 200 тис. куб. м газу", - сказав він.

Як повідомлялося, бойовики в Донецькій і Луганській області викрали майно і завдали іншого збитку ПАТ "Укргазвидобування" на суму понад 86 млн грн. Зокрема, йдеться про захоплення обладнання на п'яти бурових установках Шебелинського відділення "Укрбургаза", розташованих у Донецькій і Луганській областях.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні. Також експлуатує Шебелинський ГПЗ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ