Пресконференції

Лауреатів загальнонаціональної програми "Людина року-2012" назвуть 23 березня

Київ. 16 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Імена лауреатів загальнонаціональної програми "Людина року-2012" оголосять 23 березня, повідомив генеральний директор програми Аркадій Райцин.

Академічна рада програми "Людина року-2012" вже визначила 48 номінантів за 16 номінаціями, а також вісім лауреатів міжнародних та спеціальних премій, повідомив А.Райцін на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.

Так, у номінації "Регіональний лідер року" номінантами стали голови Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) Олександр Пеклушенко, Луганської ОДА Володимир Пристюк і Полтавської ОДА Олександр Удовиченко; у номінації "Міський голова року" - мери міст Сімферополя Віктор Агєєв, Житомира Володимир Дебой, Харкова Геннадій Кернес.

У номінації "Журналіст року електронних ЗМІ" на премію претендують журналісти телеканалів "1+1" Юлія Бориско, ТРК "Україна" Андрій Данилевич та "Інтер" Анастасія Даугуле. У номінації "Митець року" - народна артистка України Ані Лорак, провідна українська художниця Оксана Мась і кінорежисер Мирослав Слабошпицький.

Міжнародні премії у сфері культури і мистецтва будуть вручені народному артисту Росії Володимиру Кузьміну та заслуженому артистові Росії Андрію Укупнику, у сфері дипломатії - послу Польської республіки в Україні Генріку Літвину, премію "За видатний внесок у міжнародну журналістику і самовіддане служіння ідеалам професії" -тележурналісту і публіцисту Володимиру Познеру. Премію "За відродження культурних контактів і духовне зближення народів" буде вручено популярному італійському співаку Тото Кутуньо.

У цьому році вперше заснована спеціальна міжнародна премія імені члена академічної ради програми Михайла Вороніна "За високий стиль життя", яку рада присудила народному артисту СРСР, українцю за походженням Василю Лановому.

У цьому році Загальнонаціональну програма "Людина року-2012" вручатимуть вже 17 разів поспіль.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ