Політика

Кличко обговорив майбутнє відновлення Києва з мером Стокгольма Ваннгард

Міський голова Києва Віталій Кличко під час поїздки до Стокгольма зустрівся з мером шведської столиці Карін Ваннгард. Сторони обговорили подальшу співпрацю двох міст, зокрема в реалізації спільних проєктів щодо майбутнього відновлення Києва та в гуманітарній сфері, повідомляє пресслужба Кличка.

"Зустрівся з мером Стокгольма Карін Ваннгард. Столиця Швеції - місто побратим нашої столиці. Подякував пані Ваннгард за підтримку Києва та України. За допомогу українцям, які, рятуючись від війни, знайшли тимчасовий прихисток у Стокгольмі. Також обговорили подальшу співпрацю наших міст. Зокрема, в реалізації спільних проєктів. І щодо майбутньої відбудови Києва, і допомогу в гуманітарній сфері, в соціальній. Також нас цікавлять досвід Швеції та фахівці з реабілітації військових і ветеранів", - заявив Кличко за підсумками зустрічі.

Ваннгард, зі свого боку, пообіцяла, що Стокгольм і надалі підтримуватиме й надаватиме допомогу Києву та Україні, а також наголосила, що шведська столиця високо оцінює і зацікавлена в досвіді Києва в розвитку smart-технологій у муніципальному управлінні. Мери двох міст домовилися про співпрацю в цьому напрямі.

Зазначається, що у вівторок, 4 листопада, разом із багатьма мерами українських міст Кличко візьме участь у німецько-українській конференції муніципальних партнерств, де також запланована зустріч із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ