Політика

Депутати зібрали підписи за висловлення недовіри Денісовій

Народні депутати зібрали підписи за висловлення недовіри уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій, повідомила речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук.

"Депутати зібрали підписи про висловлення недовіри уповноваженій з прав людини Людмилі Денісовій", - написала вона у своєму телеграм-каналі.

Водночас член фракції, заступник голови Регламентного комітету Павло Фролов уточнив, що питання діяльності Денісової обговорювали на засіданні фракції "Слуга народу" під головуванням Давида Арахамії за участю голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та віцепрем'єр-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

За його словами, члени фракції одноголосно вирішили ініціювати висловлення Денісовій недовіри з подальшим звільненням відповідно до статті 12 закону про правовий режим воєнного стану.

"Ініціювання такої недовіри передбачено ¼ конституційного складу (113+ депутатів) із невідкладним голосуванням на пленарному засіданні ВР без застосування процедур спеціальних законів щодо статусу таких осіб", - пояснив він.

Фролов також зазначив, що з початку війни та великих страждань українців Денісова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей і дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності, а всі ці питання фактично вимушено вирішувала Верещук.

"Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсмена на численних деталях "сексуальних злочинів, скоєних неприродним способом" та "зґвалтування дітей" на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відволікала увагу світових ЗМІ від справжніх потреб України. До того ж довгий час після 24 лютого чинна уповноважена Верховної Ради з прав людини провела за кордоном, але не в Росії чи Білорусі, де її статус та повноваження могли б допомогти полоненим, депортованим та страждаючим від окупації жителям Херсонщини, а в Давосах, Віднях, Варшавах та інших теплих спокійних західних європах. Уже сьогодні 31 травня пані Денісова може бути звільнена зі своєї посади", - додав нардеп.

Напередодні народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Качура повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що Верховна Рада із досить високою ймовірністю може у вівторок, 31 травня, відправити Денісову у відставку.

Раніше на брифінгу Денісова заявила, що за дорученням Офісу президента розпочався збір підписів народних депутатів про висловлення їй недовіри та звільнення її з посади на засіданні Верховної Ради 31 травня.

Верховна Рада призначила Денісову уповноваженою із прав людини 15 березня 2018 року.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ