Політика

ВР заборонила діяльність проросійських партій в Україні

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №7172-1, який передбачає заборону політичних партій, програмні цілі яких спрямовані на виправдання, визнання правомірною або заперечення збройної агресії РФ проти України, а також на виправдання дій проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляє голова політичної партії "Слуга народу" Олена Шуляк, за ухвалення відповідного законопроєкту у вівторок проголосували 330 парламентаріїв.

"В Україні тепер буде заборонено діяльність проросійських партій. Депутати підтримали рішення 330 голосами. Нарешті ми перестанемо толерувати в нашому політикумі "руський мир", який несе лише руйнування в Україні", - написала Шуляк у телеграмі у вівторок.

Про ухвалення ВР законопроєкту щодо заборони проросійських партій у своїх телеграм-каналах повідомили також народні депутати Ярослав Железняк та Ольга Совгиря.

Железняк також розповів про те, що за зазначений законопроєкт проголосували 17 депутатів, які до початку російського вторгнення входили до фракції партії "ОПЗЖ" (діяльність політсили була заборонена Радою нацбезпеки і оборони) у парламенті.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ