Політика

Мета санкцій США проти РФ - змусити її обирати між дефолтом та виснаженням доларових резервів - Білий дім

Американські санкції, які впроваджує адміністрація США проти Росії через воєнну агресію проти України, спрямовані на те, щоб змусити Москву обирати між дефолтом та виснаженням її доларових резервів, заявила у вівторок представник Білого дому Джен Псакі.

"Мета - змусити їх зробити вибір. Ресурси Росії не безмежні, особливо зараз, враховуючи нищівні санкції, які ми впроваджуємо. Вони будуть змушені обирати між спустошенням цінних доларових резервів, що залишилися, використанням нової виручки і дефолтом", - сказала вона.

Псакі додала, що мета адміністрації США полягає в тому, щоб "вичерпати ресурси, які є у Росії, щоб продовжувати війну проти України", а також у тому, щоб "створити проблеми для російської фінансової системи".

Вона підтвердила, що США мають намір оголосити про санкції, які передбачають "заборону на нові інвестиції в Росії, нові заходи проти фінансових інститутів, держкомпаній, держчиновників та членів їхніх сімей". Раніше американські ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що такі санкції Вашингтон планує оголосити в середу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ