Політика

Білорусь висилає частину українських дипломатів та закриває генконсульство України в Бресті

Влада Білорусі ухвалила рішення про видворення частини українських дипломатів і закриття генерального консульства України в Бресті, повідомили в Міністерстві закордонних справ Білорусі в середу.

"Українське посольство продовжить роботу в Білорусі у форматі 1+4, тобто посол та чотири співробітники", - повідомляє держагентство "БелТА" з посиланням на прессекретаря Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолія Глаза.

Напередодні Мінськ заявив, що вісім із 19 співробітників українського посольства були "кадровими співробітниками національних спецслужб".

Спікер МЗС України Олег Ніколенко спростував інформацію про те, що "під прикриттям посольства України у Білорусі працювали розвідники".

"Білоруська сторона записала до "шпигунів" співробітників українського посольства в Мінську, які офіційно представляють різні відомства України: МО, СБУ, ДПСУ. У широкий доступ було викладено персональні дані. До війни ці люди проводили сотні зустрічей з офіційними представниками Білорусі. Таку діяльність навряд чи можна назвати "під прикриттям", - написав Ніколенко у себе на сторінці у фейсбуці у вівторок.

Він також наголосив, що такі заяви "дедалі більше ускладнюють двосторонні відносини" України та Білорусі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ