Політика

Україна буде йти тільки дипломатичним шляхом мирного врегулювання і готова шукати ключ до закінчення війни у всіх можливих форматах і майданчиках - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна буде йти тільки дипломатичним шляхом мирного врегулювання і готова шукати ключ до закінчення війни у всіх можливих форматах і майданчиках.

"Україна і далі буде йти тільки дипломатичним шляхом заради мирного врегулювання. В рамках Мінських домовленостей, які підписували не ми, але які ми повинні виконувати. І в рамках "нормандського формату", який ми не зриваємо, але який ми прагнемо розблокувати. Але водночас, це не означає, що пошуки миру обмежені виключно цим", - сказав Зеленський в суботу, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки.

За його словами, Україна готова шукати ключ до закінчення війни у всіх можливих форматах і майданчиках.

"Париж, Берлін, Мінськ. Стамбул, Женева, Брюссель, Нью-Йорк або Пекін – мені не важливо, в якій точці світу домовлятися про мир в Україні ... неважливо за участю чотирьох країн, семи, ста або безпосередньо між Україною і Росією. Що справді важливо - це розуміння, що мир потрібен не тільки нам, мир в Україні потрібен світу. Мир і відновлення цілісності в міжнародно-визнаних кордонах. І тільки так", - сказав він.

Він також додав, що Крим і тимчасово окуповані райони Донбасу обов'язково повернуться в Україну, але тільки мирним шляхом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ