Політика

Розмова Байдена з Путіним підтверджує зацікавленість США у встановленні миру в Україні - Маркарова

Розмова президента США Джозефа Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним підтверджує зацікавленість США у питанні вирішення війни і встановлення миру в Україні, повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

"Це питання (чи готові США до участі в Нормандському форматі - ІФ) треба ставити Сполученим Штатам. Ми чітко почули, і я думаю, що розмова президента Байдена з президентом Путіним підтверджує залученість і інтерес Сполучених Штатів до питання вирішення війни і принесення миру в Україну. В якому це буде форматі - це питання до наших партнерів в першу чергу", - сказала Маркарова журналістам на полях конференції послів України в державній резиденції "Синьогора" в с.Гута Івано-Франківської області у вівторок.

Вона нагадала, що президент України Володимир Зеленський дуже чітко говорить про те, що Україна вітає активне залучення США в будь-який формат.

"Україна зараз постійно консультується зі США щодо всіх наших пропозицій і щодо наших ініціатив про встановлення миру, а також із наших двосторонніх питань", - додала Маркарова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ