Політика

Стефанчук оголосив про припинення повноважень нардепа Железняка як голови фракції "Голос" на вимогу більшості її членів

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив про припинення повноважень народного депутата Ярослава Железняка як голови фракції "Голос" на вимогу більшості її членів.

"Сьогодні надійшов лист із підписами 11 із 20 народних депутатів - членів депутатської фракції політичної партії "Голос", в якому вони просять оголосити про порушення вимог частини 4 статті 6 закону "Про комітети Верховної Ради України" народним депутатом Железняком Ярославом Івановичем у частині незаконного заняття посад першого заступника (керівника комітету з питань фінансів, податкової та митної політики - ІФ) і голови депутатської фракції ("Голос" - ІФ), що було зафіксовано листом комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради від 24 вересня 2021 року. Наступне: припинення повноважень голови депутатської фракції "Голос" у Верховній Раді дев'ятого скликання Железняка Я. І. у зв'язку з порушенням вимог законодавства, а також рішенням більшості від конституційного складу фракції "Голос" від 12 липня про звільнення із займаної посади", - зазначив Стефанчук на пленарному засіданні в п'ятницю.

Водночас частина фракції "Голос" звернулася з проханням надати депутату Олександрі Устіновій можливість тимчасово виконувати обов'язки голови фракції до офіційного його обрання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ