Політика

Посол Грузії в Україні надасть роз'яснення щодо затримання Саакашвілі

Посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі в понеділок, 4 жовтня, передасть вірчі грамоти Міністерству закордонних справ України і надасть усі роз'яснення щодо затримання колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі в Тбілісі, заявив міністр закордонних справ країни Давид Залкаліані.

"До набуття українського громадянства Саакашвілі був громадянином Грузії, де його обвинувачують за чотирма кримінальними справами. Нагадаю, що з колишнім керівництвом України у нас була комунікація з питання екстрадиції Саакашвілі. Усі питання, пов'язані з Саакашвілі, буде розглянуто в правовому порядку", - сказав Залкаліані в неділю в ефірі телекомпанії "Імеді".

Глава МЗС вважає, що питання із Саакашвілі буде вирішене з українською стороною і якихось ускладнень у рамках стратегічного партнерства між двома країнами не буде.

Раніше повідомлялося, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що затриманий у п'ятницю в Тбілісі Саакашвілі не стане причиною погіршення грузинсько-українських відносин.

Водночас президент України Володимир Зеленський має намір домагатися повернення заарештованого в Грузії екс-президента цієї країни Міхеіла Саакашвілі в Україну, оскільки він має українське громадянство.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ