Політика

Кулеба: Україна відповість на удар з боку Угорщини відповідно

Угорщина завдала удару українсько-угорським відносинам, виключивши український газопровід зі схеми постачання газу з Росії, і Україна відповідатиме на нього відповідно, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми маємо країну, Угорщину, яка є членом ЄС і членом НАТО, при цьому має особливі відносини з Росією і завдала удару по українсько-угорським відносинам, виключивши український газопровід зі схеми постачання газу з Росії. Це удар, і ми будемо відповідати на нього відповідно, оскільки тут не повинно бути ніякого жалю і ніяких співчуттів", - сказав Кулеба в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Він зазначив, що засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва, яке мало відбутися при співголовуванні глав МЗС двох країн 29-30 вересня, було скасовано ще до підписання угоди Угорщини і РФ.

"Ми знали, що вже летить туди російська делегація, що ця угода буде підписана. І вони, підписуючи цей договір, вже знали про нашу позицію. Це буде не лише політичний крок - скасування засідання Комісії, яка є головним органом двостороннього співробітництва. Будемо робити і інші кроки для захисту національних інтересів України в цій ситуації", - наголосив глава МЗС України.

Кулеба також уточнив, що не вважає, що Угорщина бачить Україну через призму російської політики.

"Вони ведуть іншу гру, і ця гра полягає в тому, щоб паралельно досягати прогресу і в стосунках з Україною, і в стосунках з Росією. Але ця гра не може тривати вічно, зрештою вона заходить у точку конфлікту", - вважає міністр .

Як повідомлялося, в понеділок Угорщина підписала новий довгостроковий контракт із російським концерном "Газпром" на постачання газу в обхід України.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ