Політика

Прем'єр Грузії підтвердив курс Тбілісі в ЄС і НАТО

Глава грузинського уряду Іраклій Гарібашвілі під час виступу на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН підтвердив прагнення Тбілісі увійти в Євросоюз і НАТО.

"Ми не заспокоїмося, поки не досягнемо членства в Євросоюзі і Північноатлантичному альянсі", – заявив Гарібашвілі, текст виступу якого поширила в суботу прес-служба прем'єр-міністра Грузії.

Прем'єр сказав, що європейську та євроатлантичну інтеграцію підтримує абсолютна більшість населення Грузії. "Ми підготували всеосяжний план дій, який містить такі ініціативи та реформи, які забезпечать внесення до 2024 року заявки на вступ до ЄС", – зазначив він.

Гарібашвілі звинуватив Росію у прагненні перешкодити прагненням Грузії "в європейську і євроатлантичну сім'ю". Він також звинуватив РФ у невиконанні Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

Він підтвердив прихильність Грузії політиці мирного врегулювання конфліктів і звернувся до жителів Абхазії та Південної Осетії. "У нас спільна історія, і ми є частиною спільної батьківщини – Грузії. Тому разом ми повинні визначити і наше спільне майбутнє. Разом і мирно ми повинні будувати нашу країну, щоб вона стала істинно демократичним, процвітаючим і орієнтованим на майбутнє європейським суспільством", – заявив глава уряду Грузії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ