Політика

Київ вітає приїзд Гренголм на чолі делегації США на заходи з нагоди Дня Незалежності - МЗС

Київ вітає участь делегації США на чолі з міністром енергетики Дженніфер Гренголм у саміті "Кримської платформи" та урочистостях з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

"Ми всіляко вітаємо участь міністра Гренголм. Дуже важливо і символічно, що США будуть представлені на рівні президентської посланниці і члена уряду, зона відповідальності якого відіграє важливу роль у відносинах України та США", - йдеться в коментарі речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

Ніколенко наголосив, що енергетика - важливий пріоритет стратегічного партнерства України та США.

"Крім участі в саміті "Кримської платформи" та святкуваннях 30-річчя незалежності, приїзд Дженніфер Гренголм стане чудовою нагодою для наших держав обговорити питання енергетичної безпеки України та Європи загалом, а також зусилля для боротьби зі зміною клімату", - наголосив речник МЗС.

Як повідомлялося, президент США Джозеф Байден направив на саміт "Кримської платформи" та урочистості з нагоди 30-ї річниці незалежності України президентську делегацію на чолі з міністром енергетики Дженніфер Гренголм.

Раніше була інформація, що США будуть представлені особистим посланником президента Сполучених Штатів і членом уряду - міністром транспорту США Пітером Буттіджеджем.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ