Політика

Україна закликала білоруську владу до демократії, а РФ застерегла від наступу на свободу і суверенітет Білорусі

У Міністерстві закордонних справ України закликали білоруську владу до дотримання демократії, а Російську Федерацію (РФ) застерегли від наступу на свободу і суверенітет Білорусі, повідомила прес-служба МЗС.

"МЗС України в черговий раз закликає (https://cutt.ly/IQY53B5) білоруську владу повернути державу в демократичне русло, звільнити всіх ув'язнених за політичними обвинуваченнями, припинити репресії проти незалежних ЗМІ та громадських організацій і відновити повагу до основоположних прав і свобод людини", - сказано в повідомленні дипвідомства, розміщеного в Telegram-каналі в понеділок увечері.

Крім того, Україна закликала РФ утримуватися від наступу на свободу і суверенітет Білорусі. "Поглинання Білорусі Росією вважаємо загрозою національній безпеці нашої держави і безпеки регіону", - зазначили в прес-службі.

У МЗС наголосили, що Україна не втручалася і не втручатиметься у внутрішні справи Білорусі.

"Україна солідарна з білоруським народом і підтримує його прагнення жити у вільній, демократичній, дійсно незалежної європейській країні, в якій голос кожного громадянина враховується", - підсумували в міністерстві.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ