Політика

Президенти країн Центральної Азії обговорили шляхи врегулювання ситуації в Афганістані

Президенти Туркменістану, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану й Узбекистану на консультативній зустрічі обговорили ситуацію в Афганістані, наголосивши, що її якнайшвидше врегулювання є одним із найважливіших чинників збереження і зміцнення безпеки та стабільності в Центральній Азії.

Це положення закріплене в окремому пункті спільної заяви за підсумками зустрічі лідерів, що відбулася в Національній туристичній зоні "Аваза" в Туркменістані.

Згідно з документом, президенти п'яти країн готові надавати всебічне сприяння досягненню миру та злагоди в афганському суспільстві.

Держави Центральної Азії також підтримують зусилля всіх країн і міжнародних організацій, які прагнуть сприяти встановленню безпеки та стабільності в Афганістані, відновленню соціально-економічної інфраструктури цієї країни та її залученню до світогосподарських зв'язків.

У заяві відображено націленість сторін на опрацювання питання про створення діалогу щодо безпеки та співробітництва в Центральній Азії. На цій постійній консультативній платформі регулярно розглядатимуться актуальні теми розвитку регіону.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ