Політика

Путін розмірковує про доцільність зустрічі із Зеленським, "який віддав Україну під зовнішнє управління"

Президент Росії Володимир Путін заявив, що складно говорити про зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, оскільки він повністю "віддав країну під зовнішнє управління".

"Ну що зустрічатися із Зеленським, якщо він віддав свою країну під повне зовнішнє управління?" - заявив Путін у середу на "Прямій лінії".

За його словами, ключові питання життєдіяльності України "вирішуються не в Києві, а у Вашингтоні, почасти в Берліні та Парижі".

"Ну і про що розмовляти? Однак я не відмовляюся від зустрічей подібного роду, потрібно тільки зрозуміти, про що говорити", - заявив Путін.

Він також зазначив, що стурбований "військовим освоєнням" території України іноземними контингентами, що становить загрозу для безпеки Росії. "Мене турбує інше - більш фундаментальна річ, а саме - початок військового освоєння української території", - заявив президент РФ.

Путін зазначив, що, згідно з українською Конституцією, на території України не може бути іноземних військових баз, але "можна створити навчальні центри, можна створити і користуватися якимись іншими формами".

"Ось військове освоєння території, яка безпосередньо межує з нами, це створює для нас суттєві проблеми у сфері безпеки. Це стосується реально життєвих інтересів Російської Федерації та народу Росії", - заявив Путін.

Він також заявив, що депутата від "ОПЗЖ", лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука "закрили напередодні виборчої кампанії вдома, одягли браслет".

"Віктора Медведчука, який, на мій погляд, є українським націоналістом, замкнули напередодні виборчої кампанії вдома. Приймають рішення абсолютно незаконні та неконституційні", - заявив Путін.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ