Політика

Зеленський заявив, що обговорював із держсекретарем США і сенаторами посилення безпеки на Чорному та Азовському морях

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в ході зустрічей з главою Держдепартаменту США Ентоні Блінкеном і американськими сенаторами йшлося про збільшення військової допомоги Україні, а також про посилення безпеки на Чорному та Азовському морях.

"У мене була особиста зустріч з американськими сенаторами, які приїхали, і держсекретарем США, і ми обговорювали можливе збільшення військової допомоги", - заявив Зеленський в інтерв'ю порталу Axios.

"Йшлося про безпеку, про посилення безпеки в Чорному і Азовському морях, уздовж берегової лінії, оскільки наша позиція там, на мій погляд, досить слабка. Росія фактично домінує на всьому Чорному морі, це правда, і ми визнаємо це, і ми хотіли б мати там серйозну силу для захисту нашої країни і наших кордонів, тільки з оборонною метою", - зазначив він.

Президент України додав, що обговорювалася і низка інших питань, що стосуються допомоги Україні в галузі безпеки.

Минулого тижня американські сенатори-демократи Джин Шахін і Кріс Мерфі, а також сенатор-республіканець Роб Портман відвідали Україну.

На початку травня з дводенним візитом до Києва приїжджав Блінкен. Він зустрічався і провів переговори з президентом Зеленським, прем'єром Денисом Шмигалем і главою МЗС Дмитром Кулебою.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ