Політика

Євросоюз пропонує адміністрації Байдена співробітництво у протидії Росії

Пропозиція об'єднати зусилля у протидії Росії міститься в проекті спільної заяви саміту Євросоюз-США, підготовленої європейською стороною і спрямованою на узгодження до Вашингтона, повідомило агентство Bloomberg.

"Ми єдині в нашому принциповому підході до Росії, і будемо рішуче реагувати на її повторювану модель негативної поведінки і зловмисної діяльності", - цитує агентство текст проекту документа, який стосується того, як ЄС і США повинні справлятися з "безпрецедентними глобальними викликами".

У ньому також пропонується "тісно консультуватися і співпрацювати з усього спектра загальних проблем і можливостей у рамках наших відповідних аналогічних багатогранних підходів до Китаю".

Саміт дозволить Європі і США "підтвердити тверду прихильність міжнародному порядку, заснованого на правилах, зокрема шляхом зміцнення багатосторонніх інституцій і зміцнення співробітництва в галузі зовнішньої політики і політики безпеки для більш демократичного, справедливого, мирного і безпечного світу", - йдеться в проекті заяви.

У ній також викладено, як обидві сторони можуть подолати торговельні суперечки епохи екс-президента США Дональда Трампа, зокрема в сфері тарифної політики.

Bloomberg нагадує, що саміт ЄС-США заплановано на 15 червня в Брюсселі, а також наголошує, що за ним повинна послідувати женевська американсько-російська зустріч на вищому рівні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ