Політика

Медведчук вважає необхідною зустріч президентів України та РФ для миру на Донбасі

Народний депутат України фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук виступає за необхідність відновлення відносин України з РФ за допомогою переговорів на найвищому рівні, передусім для встановлення миру на сході України.

"Я дуже хотів би, щоб відносини між Україною і РФ були відновлені. Найголовніше питання - це навіть не економіка. Найголовніше - мир на Донбасі. Сьогодні всі це добре розуміють. І мені дуже хотілося б, щоб президент України пан Зеленський усвідомив на сьогодні, що дуже потрібна його зустріч із Путіним", - сказав Медведчук журналістам у п'ятницю в Києві після оголошення рішення Київського апеляційного суду, що залишив його під домашнім арештом.

"Дуже потрібні домовленості. Вкрай необхідним є виконання Мінських угод. Потрібен прямий діалог із неконтрольованою територією, тому що люди, які живуть там, - це громадяни України... Потрібно шукати спільну мову, потрібно встановлювати діалог, за який наша партія завжди виступала та продовжує виступати, ... щоб мир повернувся на українську землю. Це великою мірою залежить, зокрема, й від переговорів між паном Зеленським і паном Путіним", - додав він.

Відповідаючи на запитання про те, як вплине його кримінальне переслідування на політичний рейтинг влади, Медведчук сказав: "Про це я не можу судити. Залякати нас у них точно не вийде. Принаймні, ми не орієнтуємося на піар, на дивіденди, здобуті такими шляхами".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ