Політика

Припинення конфлікту на сході України без втрати суверенітету можливо завдяки міжнародній коаліції і спільним діям з партнерами з його деескалації - нардеп Фріз

Припинення війни на сході України без втрати суверенітету і національних інтересів можливо завдяки міжнародній коаліції і спільним діям з партнерами з деескалації конфлікту, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз.

"Зеленський намагається домовитися з Путіним з першого дня каденції. Втім, він не розуміє, що Росія не домовляється. Вона або програє, як у випадку з розпадом Радянського Союзу і Російською імперією, або досягає мети, зухвало порушуючи міжнародне право, як у випадку з ПМР, Абхазією і Південною Осетією. Єдиний сценарій припинення війни без втрати суверенітету і національних інтересів - це міжнародна коаліція і спільні дії з партнерами з деескалації. Наочний приклад - Азербайджан, який чекав два десятка років, щоб відновити цілісність держави", - сказала Фріз у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що припинення війни можливо двома способами: перемога чи капітуляція, і наголосила, що "з Росією інших варіантів немає".

"Тому ми повинні готуватися до того, що питання окупованих територій не може бути вирішено швидко після того, як Росія бере безпосередню участь у бойових діях на сході з 2014 року", - додала політик.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на прес-конференції, 20 травня, заявив, що крім нормандського формату (Україна, Німеччина, Франція, РФ) для врегулювання ситуації на Донбасі повинна відбутися його зустріч президентом РФ Володимиром Путіним, а також залучені США.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ