Політика

Зеленський пояснив призначення Любченка та Кубракова ефективністю їхньої роботи, Ляшка - його посадою

Президент України Володимир Зеленський пояснив призначення Олексія Любченка першим віце-прем'єр-міністром - міністром економіки, а Олександра Кубракова - міністром інфраструктури їхньою високою результативністю на колишніх роботах, назвавши вибір Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я очевидним з огляду на те, що він обіймав посаду головного санлікаря України.

"Щодо першого віце-прем'єр-міністра економіки, то це було бажання прем'єра і моє. Він (Любченко - ІФ) показав на колишній посаді найкращий результат. Це серйозна, професійна, досвідчена людина", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

При цьому глава держави зазначив, що колишній міністр економіки Ігор Петрашко "на тій чи іншій посаді залишиться в команді" й відповідатиме за дуже важливу земельну реформу в Офісі президента.

Стосовно Кубракова президент сказав: "Найпотужніша людина, яка показала справді серйозний результат в інфраструктурних проектах, - це Олексій Кубраков, тому він став міністром".

Водночас, за його словами, Владислав Криклій і далі працюватиме в команді на новій посаді.

"Великих питань до нього немає. Але нам потрібно дуже швидко будувати Україну. Це стосується не лише доріг, а й катастрофи в "Укрзалізниці", стосується Адміністрації морських портів, державно-приватного авіаперевізника. (...) Цього команда не змогла, не встигла", - роз'яснив глава держави.

Звільнення з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова президент пояснив "ускладненням їхніх відносин" із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

"Прем'єр більше не міг працювати зі Степановим. Я не втручався в цю ситуацію досить довго, боявся дестабілізації, яку могла спричинити зміна міністра у важкий ковідний час. Я знаю, чому сталося ускладнення відносин (Степанова та Шмигаля - ІФ), тому я був на боці прем'єра", - зазначив глава держави.

Вибір на цю посаду головного санітарного лікаря Віктора Ляшка він назвав очевидним.

"Вибір очевидний: головний санітарний лікар, який тепер відповідає за все", - сказав Зеленський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ