Політика

Разумков сподівається, що парламент внесе зміни до Конституції в частині децентралізації

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що найближчим часом законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації буде підготовлено і його ухвалення дасть змогу довести процес децентралізації до логічного завершення.

"Важливим питанням для Верховної Ради залишається питання доведення реформи децентралізації до логічного кінця. У цьому випадку це мають бути зміни до Конституції. Я сподіваюся, що ми найближчим часом зможемо побачити текст законопроекту, який підтримають народні депутати України", - сказав Разумков на засіданні консультативної ради з питань місцевого самоврядування у вівторок у Києві.

Він нагадав, що внесення змін до Конституції в частині децентралізації буде вже не першою спробою парламенту, і висловив сподівання, що вона буде ефективнішою, ніж у минулому.

Спікер наголосив, що для внесення змін до Конституції потрібна підтримка 300 депутатів під час голосування.

Згідно із законодавством, рішення про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції ухвалюється не менше ніж 226 голосами. Для остаточного схвалення законопроекту про зміни до Основного закону необхідно, щоб за нього проголосували щонайменше 300 народних депутатів на наступній черговій сесії парламенту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ