Політика

Кулеба та Блінкен обговорили розвиток стратегічного партнерства України та США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, який перебуває з робочим візитом в Україні.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України в четвер, глави української та американської дипломатії обговорили розвиток стратегічного партнерства України та США в політичній та безпековій сферах, посилення обороноздатності нашої держави у боротьбі проти російської агресії, підтримку США зусиль України у боротьбі з корупцією та зміцнення відкритої конкурентної економіки.

"Сторони приділили особливу увагу шляхам дієвого залучення Сполучених Штатів до дипломатичних зусиль з мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту в тісній координації з Німеччиною та Францією як сторонами "нормандського формату". Глави дипломатичних відомств обмінялися думками щодо можливої зустрічі президентів США та РФ і домовилися координувати позиції в підготовці до неї", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначено, що держсекретар Блінкен від імені президента США Джозефа Байдена підтвердив рішучу підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Він наголосив, що США готові долучитися до української ініціативи "Кримської платформи" і взяти участь в її установчому саміті.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ