Політика

Єрмак: Очна зустріч політичних радників "нормандської четвірки" запланована на травень, дату поки що не визначено

Черговий раунд переговорів між політичними радниками "нормандської четвірки" щодо досягнення домовленості про продовження режиму припинення вогню на Донбасі запланований на травень, повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Зустріч політичних радників "нормандської четвірки" відбудеться упродовж поточного місяця. Поки що немає точної дати. Можливо, це буде навіть не одна зустріч. Цілком можливо, що цього разу зустріч буде очною, а не в режимі відеоконференції. Це позиція всіх учасників "нормандського формату", - розповів Єрмак агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Як повідомлялося, попередня зустріч політичних радників "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) відбулася 19 квітня в режимі відеоконференції. За її підсумками сторони підтвердили прагнення до дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі, погодженого 22 липня 2020 року.

Політичні радники доручили пропрацювати в робочій підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи (ТКГ) відповідні рішення, які могли б удосконалити механізм контролю за дотриманням режиму припинення вогню.

На зустрічі ТКГ 28 квітня робоча підгрупа з безпеки не змогла домовитися про "великоднє перемир'я" на Донбасі через різні позиції стосовно тексту заяви про припинення вогню.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ