Політика

У МЗС РФ діє група, завданням якої є "завалити" саміт Кримської платформи - Кулеба

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації діє ціла група, завданням якої є "завалити" саміт Кримської платформи, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я думаю, що не тільки МЗС, а й правозахисники, і журналісти, і громадянське суспільство, якому небайдужа доля Криму - для всіх нас важливо, щоб Кримська платформа стала успіхом, тим більше, що в російському МЗС діє ціла група, завдання якої - "завалити" саміт Кримської платформи. Тобто дуже серйозно вони сприймають цю ініціативу. Поки в Україні розповідають, що це якась формальність, у Росії насправді вважають Кримську платформу серйозною загрозою і серйозно їй протидіють", - сказав Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода" в суботу.

Міністр зазначив, що Україна з нетерпінням чекає, коли США визначаться з представництвом на саміті Кримської платформи.

"Нас запевнили, що участь Сполучені Штати точно братимуть. Знаєте, в дитинстві на День народження запрошуєш, а тобі кажуть: "А хто ще буде?" Є досить багато країн, які орієнтуються на Сполучені Штати, і вони чекають, коли США остаточно підтвердять. Ми знаємо, що вони готові прибути, але є дипломатична гра", - зазначив він.

Кулеба наголосив, що є низка підтверджень лідерів інших країн про участь у саміті Кримської платформи.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ