Політика

МЗС Великої Британії і Польщі викликали російських послів через дії Росії, зокрема на кордоні з Україною

Посол Росії у Великій Британії Андрій Келін був викликаний у четвер до МЗС Великої Британії, де йому висловили стурбованість "зловмисними діями" Москви.

"МЗС Великої Британії викликало російського посла через серйозну стурбованість Великої Британії у зв'язку зі зловмисної діяльністю (Росії - ІФ)", - йдеться в повідомленні британського відомства.

Серед таких російських дій згадуються кібератаки, втручання у вибори, нарощування військової присутності на кордоні з Україною і в Криму.

Згідно із заявою, заступник міністра закордонних справ Великої Британії Філіп Бартон зазначив під час розмови з Келіним, що Лондон підтримує озвучені раніше в четвер президентом США Джо Байденом санкції через дії Росії.

"Він (Бартон - ІФ) поінформував посла, що Велика Британія буде продовжувати працювати з союзниками, щоб протидіяти зловмисним операціям з боку російських розвідслужб", - наголошується в заяві.

Зі свого боку, польські ЗМІ передають, що в МЗС Польщі викликали посла РФ у Варшаві Сергія Андрєєва. У польському зовнішньополітичному відомстві пішли на такий крок, щоб обговорити як ситуацію на російсько-українському кордоні, так і введені США нові санкції проти РФ.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ