Політика

США закликають РФ до деескалації відносин з Україною

 

Вашингтон закликає Москву знизити напруженість у відносинах з Києвом, а також поважати територіальну цілісність України і її суверенітет, заявив у вівторок представник Пентагону Джон Кірбі.

"Сполучені Штати закликають Росію поважати територіальну цілісність і суверенітет України, а також не провокувати і не посилювати напруженість, сказав прес-секретар Пентагону", - йдеться в заяві, опублікованій Міноборони США.

У документі наголошується, що, за словами Кірбі, США продовжують стежити за ситуацією на сході України. Він додав, що Вашингтон також надав Києву "нелетальні і летальні" види озброєнь для того, щоб український народ міг "краще себе захистити".

"Ми продовжуємо закликати до припинення вогню, звернення до чого міститься і в Мінських домовленостях, а також до зниження напруженості і розрядки обстановки", - наводяться в заяві слова Кірбі.

Напередодні представник держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Вашингтон звернувся до Москви за поясненнями у зв'язку з пересуванням російських військ біля кордонів України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ