Політика

Зеленський закликав прем'єр-міністра Великої Британії посилити санкційний тиск на Росію і збільшити присутність на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном закликав його посилити санкційний тиск на Російську Федерацію у зв'язку з загостренням на Донбасі і нарощуванням російського військового контингенту поблизу російсько-українського кордону, повідомляється на сайті глави держави.

"Останні дії Росії кидають серйозний виклик безпеці України, країнам - членам НАТО і всій Європі...Україна закликала Велику Британію разом з іншими державами Альянсу (НАТО - ІФ) посилити свою присутність у регіоні і збільшити санкційний тиск на РФ", - цитує Зеленського його прес- служба в понеділок увечері.

Зеленський поінформував главу уряду Великої Британії про загострення ситуації на Донбасі, нарощуванні російського військового контингенту поблизу російсько-українського кордону, а також подякував співрозмовнику за незмінну підтримку з боку Великої Британії суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомляється, окрему увагу було приділено реалізації домовленостей про розвиток військово-морського флоту України, досягнутих під час візиту президента України до Великої Британії 8-9 жовтня 2020 року.

Крім того, Зеленський у розмові зі співрозмовником зазначив, що "отримання Україною плану дій щодо членства в НАТО сприяло б зміцненню обороноздатності України".

Лідери також обговорили графік двостороннього політичного діалогу на 2021 рік.

Президент України запросив Бориса Джонсона взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи, який відбудеться в Києві 23 серпня 2021 року.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ