Політика

Профільний комітет ВР виніс на громадське обговорення законопроект про місцеві держадміністрації

Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування виносить на громадське обговорення законопроект про місцеві державні адміністрації (№4298), повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради.

"Для обговорення, оцінки та рейтингування законопроекту до 4 квітня необхідно перейти за посиланням на порталі Верховної Ради України "Громадське обговорення законопроектів "- https://itd.rada.gov.ua/services/pubd/", - наголошується в повідомленні.

Метою законопроекту є створення правових основ для функціонування місцевих державних адміністрацій префектурного типу до внесення відповідних змін до Конституції України (щодо децентралізації влади).

Законопроект також пропонує привести законодавство про місцеві держадміністрації у відповідність із сучасними викликами, які стоять перед посадовими особами обласних і районних адміністрацій під час виконання конституційних повноважень у межах відповідних районів та областей.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 березня ухвалила в першому читанні законопроект №4298 "Про внесення змін до закону України "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації влади в Україні".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ