Політика

У "Слузі народу" підтримують зменшення кількості нардепів - Корнієнко

У партії "Слуга народу" підтримують зменшення кількісного складу народних депутатів до трьохсот, повідомив лідер політичної сили, перший заступник голови однойменної парламентської фракції Олександр Корнієнко.

"Ми готові його (законопроект про внесення змін до Конституції України щодо зменшення кількості народних депутатів - ІФ) щонайменше ще раз обговорити на фракції, але я не думаю, що багато хто буде проти, тому що є позиція президента, неодноразово озвучена, це було і в передвиборчій програмі партії", - сказав Корнієнко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що законопроект підготовлений і його можна виносити на голосування. "Почекаємо, коли законопроект опиниться в залі, і подивимося, як колеги за нього голосуватимуть", - зазначив народний депутат.

Корнієнко також нагадав, що громадяни України підтримали зменшення складу парламенту до 300 народних депутатів і під час опитування, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським у жовтні минулого року.

Як повідомлялося, комітет з питань правової політики 14 січня рекомендував Верховній Раді схвалити в цілому (фінальний варіант) зміни до Конституції про зменшення кількісного складу парламенту.

4 лютого 2020 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект №1017 "Про внесення змін до ст. 76 і 77 Конституції України", яким пропонується скоротити кількість народних депутатів до 300 і обирати їх за пропорційною системою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ