Політика

Зеленський сподівається на подальшу мобілізацію тиску ЄС на Росію у зв'язку з ситуацією на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту Європейської ради Шарлю Мішелю за підтримку у врегулюванні ситуації на Донбасі, а також висловив сподівання на подальшу мобілізацію тиску країн ЄС на Росію.

"Буду вдячний за подальшу мобілізацію тиску ЄС на Росію. Україна бажає миру і намагається його досягти політико-дипломатичним шляхом. І ми зможемо це зробити лише разом, відчуваючи міжнародну підтримку і вашу підтримку як голови Європейської ради, заради стабільності та безпеки на європейському континенті. Дякую за вашу присутність на Донбасі. Це сильний сигнал. Дякую, що ваша подорож до України розпочалася саме з Донбасу", - заявив Зеленський під час спільного брифінгу з Мішелем на Донбасі у вівторок.

Зеленський висловив подяку ЄС та Мішелю за політичну підтримку України, за дипломатичний, санкційний тиск на РФ через невиконання Мінських домовленостей і окупацію українських територій.

"Упевнений, що Європейська рада під головуванням Шарля Мішеля наприкінці цього місяця матиме сувору позицію щодо російської агресії проти України", - додав глава держави.

Крім того, Зеленський відзначив масштабні зусилля ЄС зі сприяння у поліпшенні гуманітарної ситуації на тимчасово окупованих територіях, подякував за підтримку людей, за сприяння місцевим громадам і бізнесу, а також за допомогу в розмінуванні під егідою СММ ОБСЄ.

"Україна робить все можливе для того, щоб громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях, відчували максимальну підтримку держави. Україна робить все для досягнення миру", - резюмував Зеленський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ