Політика

Шмигаль дав доручення розглянути питання щодо санкцій проти білоруських чиновників і бізнесменів - нардеп Гончаренко

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав доручення Міністерству закордонних справ України, Міністерству економіки та Державній прикордонній службі України розглянути питання щодо запровадження санкцій проти білоруських чиновників і бізнесменів, близьких до режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого ЄС та США не визнають законно обраним.

Скан-копію відповіді глави українського уряду на запит народного депутата Олексія Гончаренка, датовану 19 лютого, оприлюднив у своєму Telegram-каналі в п'ятницю сам нардеп. "На Ваше звернення стосовно можливості винесення на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозицій про застосування санкцій до білоруських осіб повідомляємо, що МЗС, Мінекономіки та Адміністрації Держприкордонслужби доручено розглянути порушені питання. Про результати Вас буде поінформовано", - йдеться в тексті документа.

Сам Гончаренко пояснив, що направив звернення Шмигалю у зв'язку з тим, що нині Європейський Союз, Велика Британія та США запроваджують санкції проти білоруських чиновників і бізнесменів, "які близькі до режиму Лукашенка", водночас Україна "не продовжує свою санкційну політику і своїм мовчанням, по суті, підтримує режим Лукашенка".

"Наприклад, влада чомусь не ввела санкції проти білоруського олігарха Миколи Воробея, який володіє "Прикарпатзахідтрансом" та є "гаманцем" Олександра Лукашенка та Віктора Медведчука (народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук - ІФ). Також не були введені санкції проти білоруських топ-чиновників, у яких є активи та фінансові рахунки в Україні", - написав парламентар.

Гончаренко висловив сподівання, що "уряд, РНБО та інші відповідальні органи розглянуть це питання, і санкції стосовно близького оточення Лукашенка будуть введені якомога швидше".

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ