Політика

Голова Євроради проведе 21 січня нараду з лідерами країн ЄС із координації боротьби з COVID-19

Голова Європейської ради Шарль Мішель скликає 21 січня відеоконференцію глав держав та урядів країн ЄС з питань боротьби проти коронавірусної інфекції COVID-19, повідомив його прес-секретар Баренд Лейтс.

"У четвер, 21 січня, о 18:00 голова Європейської ради головуватиме на відеоконференції з (керівниками) 27 держав ЄС із координації (боротьби проти) COVID-19", - написав офіційний представник Мішеля у п'ятницю у Twitter.

У свою чергу прес-секретар Європейської Комісії (ЄК) Ерік Мамер у відповідь на прохання прокоментувати зміст цієї чергової віртуальної зустрічі на найвищому рівні з COVID-19 сказав, що не може передбачати, про що повідомить на відеонараді глава ЄК Урсула фон дер Ляєн.

"Але абсолютно точно глава комісії підіб'є підсумок результатів, яких ми змогли досягти з самого початку - а вони дуже значні - і також говоритиме про те, що вона розцінює як головні елементи того, що має бути реалізовано спільно (країнами ЄС - ІФ), якщо ми хочемо просуватися у боротьбі з цією пандемією", - зазначив Мамер.

Не забуваючи про те, що сама фон дер Ляєн називала цю роботу шляхом, усіяним перешкодами, додав він.

"Ситуація складна, і на неї немає готових відповідей. І в цьому виклик, якому протистоять Європейський Союз і його інститути та держави-члени, а також вчені та представники промисловості. Але немає питання про те, щоб опускати руки", - заявив прес-секретар ЄК.

За його словами, Єврокомісія займається абсолютно інноваційними завданнями порівняно з тим, що їй доводилося робити раніше, зокрема, програмою закупівель вакцин.

Він пояснив, що ЄС перебуває на початку процесу вакцинації. Необхідно, щоб держави-члени проявляли гнучкість та оперативність і вчилися один в одного того, що виходить, а що ні.

"Я вважаю, що 21 січня якраз буде можливість для держав-членів обговорити корисний досвід і подивитися, як краще просуватися кожному у себе, але також всім разом", - сказав офіційний представник Європейської Комісії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ