Політика

Демократи можуть здобути більшість у Сенаті лише завдяки фальсифікаціям - Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що Демократична партія дійсно може забезпечити собі більшість у Сенаті, але лише завдяки фальсифікації результатів виборів у Джорджії.

"Ці шахраї лише грають із сенатором Девідом Пердью та його голосами. Вони просто вирішили поки що не оголошувати (про перемогу його суперника-демократа - ІФ). У них напоготові стільки бюлетенів, скільки знадобиться. Усе сфальсифіковано", - написав Трамп у Twitter.

У Джорджії 5 січня відбулися вибори до Сенату США. Республіканцям достатньо відстояти одне з двох місць, що є на кону, щоб утримати більшість. Проте, за попередніми даними, обоє вони програють. Республіканець Пердью при цьому дуже трохи відстає від свого суперника з Демократичної партії.

Раніше в середу лідер сенатської меншості Чак Шумер висловив упевненість, що його Демократична партія за підсумками виборів у Джорджії здобула більшість у Сенаті.

"Уперше за шість років демократи матимуть більшість у Сенаті, і це буде дуже добре для американського народу", - наводить The Hill заяву Шумера.

Вибори в Джорджії принципово важливі, оскільки саме на них визначиться, чи збережуть республіканці більшість у Сенаті. Якщо їм не вдасться цього зробити, Демократична партія отримає більшість в обох палатах. Крім того, 20 січня, як очікується, вступить на посаду президент-демократ Джо Байден. За такої розстановки сил демократи зможуть безперешкодно просувати багато своїх ініціатив, проти яких виступають республіканці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ