Політика

У "Слузі народу" вважають справедливим і "єдиним виходом" відсторонення Тупицького від посади судді КС

У фракції "Слуга народу" вважають справедливим і "єдиним виходом із ситуації", що склалася, відсторонення глави Конституційного суду Олександра Тупицького від посади судді Конституційного суду, заявляє заступник глави Комітету з питань антикорупційної політики Галина Янченко.

"З точки зору моральності й справедливості – Тупицький сам би мав піти у відставку або звернутися до КСУ, щоб його відсторонили принаймні на час розслідування. Але ми бачимо людину, яка банально і жадібно тримається за своє крісло, тож іншого виходу з ситуації, напевне, немає", - цитує прес-служба політсили слова Янченко в Telegram-каналі.

Нардеп пояснила, що Тупицького відсторонили від виконання обов'язків саме судді, тобто процесуально він не може бути присутній на судових засіданнях.

"Відсторонення на два місяці обумовлене існуючою юридичною процедурою. Але оскільки в основі цього відсторонення лежить висловлена йому прокуратурою підозра кримінального характеру, відсторонення може бути продовжено і на наступні два місяці. Аж до обов'язкового звільнення у зв'язку з очевидним конфліктом інтересів і неможливістю виконувати обов'язки судді особою, яку підозрюють у скоєнні злочинів", - розповіла депутат.

За словами Янченко, необхідно знайти вихід із нинішньої конституційної кризи.

"Тому підтримую рішення президента Володимира Зеленського, вважаю цей крок справедливим і таким, що зроблений в інтересах України", - зазначає нардеп.

Як повідомлялося, Зеленський підписав указ про відсторонення глави Конституційного суду Олександра Тупицького від посади судді Конституційного суду терміном на два місяці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ