Політика

Зеленському довіряють 41% українців, його діяльністю задоволені 32% - опитування "Рейтингу"

Діяльністю президента України Володимира Зеленського задоволені 32% українців, незадоволені - 65%, свідчать дані проведеного 16-20 грудня опитування соціологічної групи "Рейтинг", розміщені на її сайті.

Роботою голови Верховної Ради Дмитра Разумкова задоволені 30%, незадоволені - 51%, не змогли оцінити - 19%. Діяльністю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля задоволені 16%, незадоволені - 65%, не змогли оцінити - 18%. Роботою уряду й парламенту громадяни задоволені менше - майже 80% дали негативні оцінки й лише близько 12% - позитивні.

46% опитаних зазначили, що в новій владі їм більше подобається бажання змін, 17% - порядність, 13% - незалежність від олігархів. Оцінюючи ознаки, які їм не подобаються у владі, 40% назвали некомпетентність, 36% - залежність від олігархів, по 28% - корумпованість і хаотичність, 14% - неефективність. При цьому за останні півроку зменшилися оцінки неефективності, натомість зросли некомпетентності, корумпованості й хаотичності.

Ідею відставки президента та призначення дострокових виборів глави держави респонденти більше не підтримують (58%), ніж підтримують (39%). З іншого боку, ідею розпуску парламенту й дострокові перевибори підтримують більше (58%), ніж не підтримують (39%). Ініціативу відставки уряду підтримують 60% опитаних, не підтримують - 35%.

Рейтинг довіри серед національних політиків очолює Зеленський, якому довіряють 41%, а не довіряють 56%.

30% опитаних довіряють мерові Києва Віталію Кличку, 58% не довіряють. Екс-прем'єру, лідерові партії "Українська стратегія" Володимиру Гройсману довіряють 29%, не довіряють - 61% опитаних, Разумкову - 27% і 30% відповідно (ще 27% респондентів його не знають).

Лідерці ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко довіряють 25%, не довіряють 73% респондентів. Лідерові партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку - 24% і 55% відповідно (17% його не знають).

П'ятому президентові України, лідерові "Європейської солідарності" Петру Порошенку довіряють 23% і не довіряють 74% опитаних, голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку - 19% і 66% (12% його не знають). Шмигалю довіряють 16%, чверть не знають його і більше ніж половина йому не довіряють.

Під час дослідження методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2 тисячі респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ