Політика

Разумков доручив регламентному комітету вивчити ситуацію з можливим "кнопкодавством" під час призначення Шкарлета

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив регламентному комітету вивчити ситуацію під час голосування за призначення міністра освіти Сергія Шкарлета в четвер.

"Я звертаюся до профільного комітету розглянути на найближчому засіданні ситуацію, яка, можливо, мала місце, що стосується одного з голосувань учора. Усі її знають, усі про неї чули", - сказав Разумков на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю після наради з главами фракцій і груп.

Він також доручив профільному комітету до 15 січня розробити зміни до законодавства України, які посилили б кримінальну та адміністративну відповідальність за неперсональне голосування (т. зв. кнопкодавство).

"Це спільна позиція всіх депутатських фракцій і груп... розробити зміни до законодавства, які запровадили б жорсткішу відповідальність за неперсональне голосування і в рамках збільшення кримінальної відповідальності, і в рамках адміністративної (відповідальності - ІФ). Це необхідно зробити до 15 січня", - сказав Разумков на пленарному засіданні парламенту.

Як повідомлялося, в п'ятницю керівництво парламенту зустрілося з головами фракцій і груп на вимогу фракції "Голос". Народні депутати з "Голосу" стверджують, що під час голосування за призначення міністра освіти мали місце факти неперсонального голосування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ