Політика

Антитурецькі санкції США завадять РФ отримувати дохід - Помпео

Санкції, введені США проти Туреччини за придбання російських зенітно-ракетних комплексів С-400, спрямовані на те, щоб позбавити Росію можливостей отримання доходів, а також проти розширення її впливу, повідомив держсекретар США Майк Помпео.

"Держсекретар наголосив, що метою санкцій є запобігання отримання Росією значних доходів, доступу і впливу, і вони не спрямовані на підрив військового потенціалу або боєготовності Туреччини, як і будь-якого іншого союзника або партнера США", - йдеться в повідомленні держдепу США за підсумками бесіди Помпео з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Держсекретар закликав Туреччину "вирішити проблему С-400 відповідно до багаторічної історії співпраці в оборонному секторі" і взяти на себе зобов'язання із закупівлі зброї, сумісної зі стандартами НАТО", наголошується в повідомленні держдепу.

Раніше на цьому тижні США оголосили про санкції проти секретаріату оборонної промисловості Туреччини і її керівника Ісмаїла Деміра за покупку у Росії ЗРК С-400. У відповідь в МЗС Туреччини заявили, що Анкара засуджує ці санкції і загрожує вжити заходів у відповідь.

У США неодноразово висловлювали стурбованість у зв'язку з придбанням Туреччиною ЗРК С-400, оскільки вважали, що Росія може використовувати ці системи для отримання інформації про винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35. Крім цього, в Пентагоні заявляли, що Туреччині слід повернути ЗРК С-400 Росії, якщо Анкара хоче отримати від США ракетні комплекси Patriot.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ