Політика

Мінськ підготував санкційний список проти деяких офіційних осіб України - МЗС Білорусі

Білорусь підготувала санкційний список щодо деяких офіційних осіб України, повідомив міністр закордонних справ країни Володимир Макей журналістам у четвер.

"Ми виробили вже і вживемо відповідних й адекватних заходів. На початковому етапі ми також підготували відповідний санкційний список щодо деяких офіційних осіб України. І далі дивитимемося, як розвиватимуться події", - наголосив Макей.

Міністр пообіцяв "не залишати без відповіді жодну з дій України, спрямовану проти білоруської держави".

Макей нагадав, що Україна заявила, що "поставила всі відносини з Білоруссю на паузу, що треба чинити на так званий режим тиск, щоб прийшла справжня в їхньому розумінні демократія".

За його словами, Україна при цьому приєднується до санкцій (ЄС) щодо Білорусі. У Києві, сказав він, вважають, що, запроваджуючи санкції, через посилення взаємодії з країною, вони допомагають народу Білорусі. "Ми бачимо, що це абсолютно збочена логіка. І ми категорично не схвалюємо такого підходу", - додав Макей.

За словами міністра, Мінськ не може розцінювати приєднання України до санкцій Євросоюзу інакше як "абсолютно недружній крок і спробу втручання у внутрішні справи Білорусі".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ