Політика

Декомунізація на Донбасі та в Криму після деокупації має бути такою самою, як і у всій Україні - заступник голови Мінреінтеграції Голованчук

Заступник глави Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук вважає, що імплементація законодавства про декомунізацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму після деокупації має бути такою самою, як і у всій Україні.

"Якщо ми говоримо про декомунізацію, то підхід не може відрізнятися для Донецької, Луганської областей і Криму. Є закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", там чітко визначено алгоритми, вимоги і процедури. Тому я у жодному разі не виділяла би, щоб не говорили, що є вся Україна, а є Донецька, Луганська область і Крим", - сказала Голованчук в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Антон Дробович вважає, що імплементація законодавства про декомунізацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму після деокупації повинна мати перехідний режим.

Повний текст інтерв'ю із заступником міністра реінтеграції Голованчук буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ