Політика

Кіпр продовжує неухильно дотримуватися позиції про невизнання тимчасової окупації Криму - зустріч Джапарової з послом Кіпру в Україні

У понеділок, 23 листопада, перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова зустрілася з послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху.

"Перша заступниця міністра висловила вдячність за підтримку Кіпром суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів як на двосторонньому рівні, так і в рамках ООН та ЄС при ухваленні відповідних резолюцій та рішень", - повідомляє в понеділок увечері прес-служба МЗС України.

Джапарова поінформувала про останній розвиток подій у Криму та запросила кіпрську сторону взяти участь у діяльності ініціативи "Кримська платформа".

"У відповідь посол запевнив, що кіпрська сторона продовжує неухильно дотримуватися позиції щодо невизнання тимчасової окупації українського півострова", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники також обговорили питання двосторонньої взаємодії в рамках міжнародних конвенцій та ініціатив із гендерної рівності, протидії насильству проти жінок і збереження світової культурної спадщини.

Як голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Джапарова передала лист-запрошення, адресований своїй кіпрській колезі, із закликом приєднатися до міжнародного флеш-мобу відеопривітання з нагоди 75-річчя організації ЮНЕСКО, ініційованого президентом України.

"Сторони також позитивно відзначили спільні зусилля з метою пожвавлення політичного діалогу між двома країнами. Проведення ближчим часом двосторонніх політичних консультацій між МЗС України та Республіки Кіпр дозволить обговорити широкий спектр питань щодо перспектив подальшого розвитку українсько-кіпрських відносин та спільної взаємодії у рамках міжнародних організацій", - ідеться в повідомленні.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ