Політика

У Філатова на зустрічі з виборцями кинули нашатир, поліція розпочала два кримінальні провадження

У Чечелівському районі Дніпра під час зустрічі з виборцями кандидата на посаду міського голови (від партії "Пропозиція"), мера Бориса Філатова в нього кинули нашатир. Поліція відкрила два кримінальні провадження.

Про інцидент Філатов написав на своїй сторінці у Facebook: "...на зустрічі в Чечелівському районі, у дворі на вул. Будівельників, 18 у мене кинули нашатир. (...) Чотирьох нападників затримала поліція".

Мер покладає відповідальність за подію на бізнесмена Ігоря Коломойського і просить президента України Володимира Зеленського "забезпечити правопорядок і дотримання закону під час виборчої кампанії".

Філатов виклав у соцмережі фотографії з місця події.

Крім того, він повідомив, що тепер ходитиме на зустрічі з виборцями в будівельних окулярах.

У свою чергу поліція Дніпропетровської області повідомила, що за фактом інциденту відкрито два кримінальні провадження.

"Із заявами до поліції звернувся кандидат у депутати Дніпровської міської ради й особи, присутні на зустрічі. За повідомленням кандидата, 8 жовтня під час зустрічі кандидата в депутати міської ради з виборцями четверо чоловіків намагалися зірвати захід, при цьому грубо порушуючи громадський порядок", - ідеться в повідомленні облполіції у Facebook.

Крім того, до поліції звернулися особи, що вчинили хуліганські дії. У заяві вони зазначили, що під час затримання невідомі заподіяли їм тілесних ушкоджень.

Відомості за обома фактами внесено до ЄРДР із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Поліція встановлює усіх осіб, присутніх на заході, та відпрацьовує камери відеоспостереження, встановлені поблизу місця правопорушення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ