Політика

Україна послідовно реалізує всі погоджені з МВФ реформи, а Нацбанк є і буде незалежним - Зеленський на зустрічі з інвесторами в українські цінні папери

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що Україна послідовно реалізує усі реформи, погоджені Меморандумом з Міжнародним валютним фондом, зокрема лібералізовано ринок газу для приватних споживачів та запроваджено прозорий ринок сільськогосподарських земель.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на зустрічі в четвер у Лондоні з представниками найбільших інвесторів в українські державні цінні папери Зеленський наголосив, що з моменту призначення нового глави Національного банку України НБУ продовжує проводити зважену монетарну політику задля забезпечення макроекономічної стабільності.

"Національний банк був, є й залишиться незалежним", - запевнив президент України.

Зеленський зазначив, що для України надважливою є підтримка міжнародних партнерів.

"Ми вдячні МВФ, ЄС і Світовому банку за фінансові пакети підтримки для нашої держави та підтримку важливих реформ в Україні", - зазначив він.

Президент України також заявив, звертаючись до інвесторів, що Українська держава робить усе для захисту інвесторів, упевненості, розвитку потенціалу та нових проектів.

Зеленський звернув увагу, що поширення COVID-19 стало викликом як для світової, так і для української економіки. Водночас уряд України прогнозує, що у 2020 році економіка країни скоротиться на 4,8%, а наступного року очікується суттєве відновлення - до 4,6%.

"Ми розраховуємо, що економічно Україна буде більш стійкою, ніж інші країни, оскільки ключові галузі, зокрема агропромисловість та IT, зазнали меншому удару та сприятимуть відновленню економіки", - зауважив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ