Політика

У ЄС похвалили Зеленського за лідерство у просуванні важливих реформ в Україні

Президент України Володимир Зеленський продемонстрував лідерство у просуванні дуже важливих реформ в Україні, особливо земельній, банківській і податковій, повідомив віце-президент Єврокомісії, високий представник Євросоюзу в закордонних справах і з політики безпеки Жозеп Боррель.

"Реформи відіграють дуже важливу роль у порядку денному. Реформи дуже складні. Часто це дуже потужний, дуже складний процес. Я знаю це дуже добре. Я думаю, що ми маємо визнати, що президент Зеленський продемонстрував лідерство у просуванні дуже важливих реформ, особливо земельної, банківської та податкової. У боротьбі з корупцією в нас також є досягнення, наприклад, Вища рада юстиції. Там справді потрібно ще щось робити, але те, що ви вже почали робити з початку свого мандата, це дуже вражає", - сказав Боррель на прес-конференції за результатами 22-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі у вівторок.

Він висловив сподівання на те, що Україна справді прийматиме важливі рішення, які безпосередньо впливають на громадян України.

"Наша угода про асоціацію дуже амбітна й далекосяжна, якої ми ще з жодним партнером не маємо", - додав Боррель.

За його словами, в Угоді про асоціацію України та ЄС є багато можливостей, і під час саміту Україна-ЄС їх обговорили, зокрема цифрову економіку, сприяння торгівлі, "зелену" економіку, реформу енергетичного сектора.

"Ваш прогрес - це наш прогрес. Ваша безпека - це наша безпека. Макрофінансова допомога - це частина цього партнерства й мобілізація ресурсів, щоб боротися з COVID-19 - це теж частина нашого партнерства. В нас спільні кордони, спільна історія, спільна культура та спільні цінності. Український народ багато жертвує для свого процвітання, для кращого майбутнього, і це майбутнє є частиною нашого майбутнього. Ви можете на нас розраховувати", - наголосив Боррель.

Також він запевнив у повній підтримці суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України, засудженні незаконної анексії Криму й наголосив на необхідності повної імплементації Мінських угод.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ