Політика

Саміт Україна-ЄС відбудеться 6, а не 1 жовтня

Саміт Україна-ЄС відбудеться 6 жовтня в Брюсселі.

Відповідна домовленість досягнута під час телефонної розмови президентів Європейської Ради Шарля Мішеля і України Володимира Зеленського, повідомив у себе на сторінці в Твіттері Мішель. "Під час телефонного дзвінка я і Зеленський домовилися зустрітися разом із президентом фон дер Ляйєн у Брюсселі 6 жовтня для проведення 22 саміту Україна-ЄС", — написав він.

Раніше саміт було заплановано на 1 жовтня.

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в телефонній розмові з високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозепом Боррелем обговорив підготовку до саміту.

"Міністр запевнив, що Україна залишається відданою імплементації Угоди про асоціацію і прагне до подальшого регуляторного зближення і поступової економічної інтеграції у внутрішній ринок ЄС", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Боррель у свою чергу запевнив у дружньому особистому ставленні до України, висловив готовність надалі підтримувати динамічний політичний діалог та міцні партнерські відносини для подальшого поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції між Україною та ЄС

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ