Політика

Заява Верховного Суду щодо оприлюднених плівок у справі суддів ОАСК: ВС вільний і працює на захист громадян

Верховний Суд занепокоєний питанням довіри громадян до судової системи та заявляє про незалежність і неупередженість своєї роботи.

Як передає в п'ятницю кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", заяву Верховного Суду щодо оприлюднених плівок суддів Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) оголосила на пленумі голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

"Було оприлюднено чергові так звані плівки. Громадян України... обурює така інформація, і Верховний Суд не може на це не реагувати", - сказала Данішевська.

При цьому голова суду наголосила, що не йдеться про оцінку оприлюдненої інформації. "Ми хочемо зауважити, що Верховний Суд... вільний і працює тільки для того, щоб якомога краще захищати людей, ми непокоїмося про те, щоб довіра зростала", - наголосила вона.

"Ми хочемо сказати про себе і наших колег... незалежний і неупереджений суд є", - сказала Данішевська, озвучуючи заяву суддів Верховного Суду про аспекти незалежності судової влади, ухвалену на пленумі.

У коментарі журналістам голова касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду Михайло Смокович пояснив, що заява, схвалена на пленумі, стосується загалом ситуації, що склалася з незалежністю суддів. За його словами, Верховний Суд закликає все українське суспільство утриматися від будь-яких або передчасних і необґрунтованих звинувачень на адресу суддів України.

Пленум Верховного Суду також затвердив бюджетний запит суду на 2021 рік.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ