Політика

Зеленський виступає за збереження податкової ставки для ІТ на рівні 5%

Президент України Володимир Зеленський виступає за збереження податкової ставки для працівників IT-сфери на рівні 5%, повідомляється на сайті Офісу президента в четвер.

"Ця індустрія в країні розвинена не завдяки державі, а завдяки інтелекту українців. Один з кроків, які держава може зробити, - не збільшувати податкове навантаження на цю галузь", - сказав він на зустрічі з представниками IT-бізнесу у Львові в рамках робочої поїздки до регіону, повідомляє прес-служба.

Зеленський зазначив, що нині це одна з небагатьох професій, яка може не лише забезпечити гідний рівень життя, а й змінити державу, допомогти побороти корупцію.

"Саме з диджиталом є можливість запровадити будь-які важливі реформи. І те, про що всі кажуть: нам потрібна чесна митниця, чесні правоохоронні органи, треба побороти корупцію - ми всі розуміємо, що людський чинник виправити дуже складно. І диджитал, IТ-індустрія може це зробити", - сказав президент України.

Голова асоціації IT Ukraine Тарас Кіцмей, у свою чергу, додав, що IT-галузь в Україні має перспективи розвитку, а збереження такої податкової ставки сприятиме припливу кадрів з-за кордону та забезпечить збереження талановитих фахівців в Україні.

Він також констатував, що порівняно з аналогічним періодом минулого року податкові надходження від IT зросли на 25%.

За словами керівника львівського IT-кластера Степана Веселовського, в області IT-галузь налічує 461 компанію із понад 25 тис. працівників.

У повідомленні також зазначено, що під час спілкування учасники зустрічі звернулися до глави держави щодо питання наявності законодавства, яке сприяло б захисту айтішників, зокрема унеможливлювало б безпідставне вилучення серверів та посилювало відповідальність за такі дії. Крім того, обговорювалося питання захисту інтелектуальної власності. Президент висловився на підтримку таких кроків.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ