Політика

В Японії обрали нового лідера правлячої партії, ним став Йосіхіде Суга, він змінить Сіндзо Абе на прем'єрській посаді

Лідером правлячої Ліберально-демократичної партії Японії у понеділок обрано генерального секретаря кабінету міністрів країни Йосіхіде Сугу, повідомляє агентство Associated Press.

Він отримав у свою підтримку 377 голосів, обійшовши двох інших кандидатів. Інші кандидати - Фуміо Кисида та Ісіба Сігеру, отримали по 89 і 68 голосів, відповідно.

Отже, після голосування та затвердження його кандидатури в парламенті, запланованого на середу 16 вересня, Суга змінить Сіндзо Абе на посаді прем'єр-міністра Японії.

28 серпня прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе оголосив про намір піти у відставку через проблеми зі здоров'ям. Він зазначив, що продовжить керувати урядом країни доти, доки не буде визначено його наступника.

Наступник Абе обійматиме посаду прем'єра до кінця його терміну - до наступних парламентських виборів, запланованих на осінь 2021 року.

Абе обіймав посаду глави японського уряду найдовше у новітній історії країни: він перебуває на цій посаді протягом майже восьми років. Йому наразі 65 років. У серпні він двічі лягав до лікарні, при цьому в його оточенні не виключали, що через стан здоров'я він не зможе завершити прем'єрські повноваження.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ