Політика

ЄС хоче укласти угоду з Британією про майбутні відносини з нею, але готовий до варіанту, якщо угоди не буде - представник ЄК

Європейський союз зробить все, щоб укласти угоду з Великою Британією про відносини з нею після Brexit, але також готовий до варіанту, якщо такої угоди не буде, заявив в понеділок представник Єврокомісії Даніел Феррі.

"Ми зробимо все, щоб дійти угоди зі Сполученим Королівством, але також готові в разі відсутності угоди взаємодіяти з ним з 1 січня 2021 року відповідно до нових умов", - сказав Феррі.

Відповідаючи на питання про можливу спробу Лондона застосувати національне законодавство, щоб обійти деякі пункти Угоди про вихід з ЄС, зокрема, про кордон між Ірландією і Північною Ірландією, він зазначив, що Брюссель "робить все, щоб забезпечити довгострокові економічні і політичні інтереси ЄС".

Буде угода до кінця цього року чи ні, заявив Феррі, можливий вихід Великої Британії з попередніх угод "матиме негативний вплив на питання про кордон, якого зараз не існує".

Раніше в понеділок глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн висловила впевненість, що Велика Британія виконає Угоду про вихід, яка є попередньою умовою для будь-якого рішення про майбутні відносини між нею та ЄС.

Перед цим координатор ЄС на переговорах з Великою Британією Мішель Барньє заявив в інтерв'ю радіостанції France Inter про свою стурбованість позицією Лондона.

За його словами, якщо переговори закінчаться відсутністю угоди про майбутні відносини, "Сполучене Королівство повернеться до традиційних і звичайних правил СОТ, будуть митні тарифи".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ